top of page
mlacna_voda.jpg

 

 

 

5 NASVETOV ZA NEGO KOŽE POZIMI :

1.UPORALJAJ MLAČNO VODO

O ja, že res, da v mrzlih zimskih dneh paše, da se umijemo ali oprhamo z vročo vodo, a kaj ko s tem iz svoje kože "vlečeš ven" še tisto nekaj vlage, ki jo je ostalo. Izberi mlačno vodo in koža ti bo hvaležna. Ti pa se boš zato tudi bolje počutila! Verjemi.

2.DODAJ VLAGO TAKOJ!

Tvoja koža v zimskem času resnično potrebuje vlago. Takoj, ko si umijemo obraz. Takoj pomeni, da še predno do suhega obrišeš obraz (kar ti svetujem v vseh letnih časih) koži dodaš konkretne vlažilce (TONIK), ki dejansko vlažijo. To ni marketinška poteza, ampak svetujem vsakemu. Če ti je vsaj malo mar kaj daješ na kožo, potem se moraš v prvi vrsti izogniti vsem vlažilcem, ki vsebujejo nafto - saj ta suhost tvoje kože še poveča. Če ne veš kakšnega potrebuješ, nas pokliči ali se oglasi. Z veseljem svetujem.

3.KREMA Z ZAŠČITNIM FAKTORJEM. IN PIKA.

Sonce, ne glede na letni čas, časovni pas, uro rojstva ali barvo kože - koži (ki je predolgo) izpostavljena sonce - ŠKODUJE!

In najbolj izpostvaljenje ravno obraz. Da se ne bomo narobe razumeli - nič ni narobe, če na soncu preživiš pametno količino časa. Pomembno je, da obraz zaščitimo z zaščitnim faktorjem, pozimi je dovolj do 25 SPF.

Da jo neguješ. Da jo varuješ. Da ji ne vzameš vlage. Da ji ne dovoliš, da se guba. Tako kot je vsako jutro pomembno, da si umijemo zobe - je enako pomembno, da si kožo zaščitimo s kremo, ki vsebuje zaščitni faktor.

4.PILING

Domač piling je super stvar, če ga le izvajaš pravilno in (ne)prepogosto. Enkrat tedensko je dovolj. Ključen je za to, da iz povrhnjice odstraniš odmrle celice - saj vlaga ne bo prodrla čez njih do tam, vlažilec ne bo opravil svoje naloge. Ni pa vsak piling dober - tako, da previdno pri izbiri!

V kolikor pa želiš dati koži še več - potem si preberi več o microneedlingu, ki je najboljša možna izbira za izboljšanje tvoje kože, ki gre v globino. 

5.ZAMENJAJ "ČISTILEC" ZA OBRAZ

Vse kar se sveti na policah drogerij, ni zlato. Kar pomeni, da ti odstranjevalci ličil, čistilec v resnici lahko prej poškduje kožo in je ves tvoj trud z vlažilci in nego, zaman. Pametno izbiraj, preberi sestavine in če se le da - izberi takega,  ki vsebuje vlažilce (več o tem tudi osebno v salonu).

Ko boš kožo očistila, je ne puščaj predolgo suhe - hitro ji dodaj vlago (v smislu tonika!).

Vsaka koža je zgodba zase. Tako moja kot tvoja. In vsaka od nas potrebuje svojo, personalizerano nego, ki je pisana tebi na kožo. Zato nas kar pogumno pokliči, nam zaupaj stanje svoje kože in kako želiš, da bi tvoja koža izgledala do konca zime. Mi pa bomo poskrbeli, da bo temu res tako.

 

bottom of page