top of page

MICRONEEDLING 

/Tinina izkušnja/

 

** PRED PRVIM MICRONEEDLINGOM :

Kljub temu, da Maji zaupam, ko gre za moj obraz, me je bilo - iskreno - strah, ko sem prvič prišla. Pa ne samo strah, imela sem tudi visoka pričakovanja, saj sem preizkusila že kar nekaj "anti-age" tretmajev (tako cenejših kot tudi dražjih), pa me še noben ni "sezul".

Maja me je takoj opazila, da "me je strah"😮 , tako, da me je že z mirno glasbo v ozadju pomirila. Zatem mi je razložila celoten postopek in najprej nežno očistila obraz s čistilno peno Dr.E.Voss. Meni je že to prijetno! Maja si je nadela rokavice, saj med terapijo lahko pride do rahle krvavitve na povrhnjici obraza in s tem zaščiti tako sebe kot tudi stranko (v mojem primeru mene), da ne pride do okužbe.

Očiščen obraz mi je rakužila z dezinfekcijskim sredstvom SportSept (ki ima kar 99,99% učinkovitost

in uniči preko 140 različnih patogenihorganizmov, bakterij, virusov ter glivic).

Po vsem tem, ko je bila koža pripravljena in kar malo "suha", mi je začela s postopkom. 

Še preden je začela z microneedlingom je vzela sterilno! iglo (za vsako stranko namreč uporabi novo,

sterilno) in mi je to tudi pokazala. Če se bojiš igel - ne rabiš gledat - nič ne zamujaš :). Jaz sem sicer z

enim očesom pogledala in hitro zamižala 😂.

Mikroneedling sva začeli izvajati na čelu, kjer tudi najbolj "boli", saj je kost. Namazala mi je

serum Dr.E.Voss Hya 4 deep lift  q10 (za glajenje gub). Ampak, ko govorim  o bolečini, ni to bolečina,

ki traja, ampak bolečina oz. bolj en tak neprijeten občutek, ki mine. Skoraj takoj, ko konča predel.

Za pomiritev je Maja nanesla serum Dr.E.Voss Hyaderm in bolečina je izginila, bil je samo občutek

toplote. Aja, pa  jaz RES TEŽKO prenašam bolečino, tako da če jo ti dobro - bolečine ne boš čutila 👍👍👍.

Potem se je premaknila na lica, kjer mi je pred microneedlingom spet namazala serum Dr.E.Voss Hya 4 deep lift q10 in s tem poskrbela, da je šla hialuronska kislina še globje v mojo kožo.

Na koncu tremaja mi je naredila še okoli oči in ust z serumom Dr.E.Voss Hya 4 bright eyes 360.

Postopek je trajal približno pol ure - za prvič sva delali z manjšo jakostjo, da sva videli kako se bo moja koža odzvala in kako bo moja koža izgledala naslednji dan. 

Čeprav sem si o sami terapiji že prej malo prebrala in sama pobrskala, me je, ko sem se pogledala v ogledalo vseeno presenetilo, da je tak tudi moj obraz. Rdeč😡 , nekje so bile vidne tudi mini sledi krvi. Ampak Maja, tako kot ona to zna, me je hitro pomirila in mi povedala, da bo jutri bolje. In veš kaj .... No, to povem na koncu...

                                                                     

                                                                     Zopet sem se ji prepustila, saj me je čakal še najbolj "prijeten" del te terapije - maska za pomiritev                                                                         Dr.E.Voss Cryo. Zelene barve je in vsebuje spirulino masko. Če poznaš to algo, potem veš, da njen                                                                         vonj ni najbolj prijeten. Ampak občutek, ko imaš to masko po microneedlingu na obrazu - je pa                                                                             noro dober :).

                                                                     Priznati pa moram, da sem imela ves čas občutek, kot da me je opeklo sonce . Malo nepijeten                                                                                 občutek. Res me je mikalo, da si namažem jogurt na obraz! 😂

                                                                     Ampak to še ni konec. Ko mi je po 20 minutah Maja masko odstranila, mi je na obraz ponovno                                                                               nanesla kremo (Dr.E.Voss Day cream), ki ustreza mojemu stanju oz. mojemu cilju, ki sva z Majo                                                                           začrtali.

                                                                     

 

 

Tik preden sem zapustila salon, kar je bilo po 1 uri, sem z njene strani dobila še koristne "tips nad                                                                         tricks" kaj in kako  početi s kožo v naslednjih 24urah. Če mi tega ne bi povedala, bi verjetno doma                                                                       že takoj naredila kakšno neumnost in kožo še bolj razdražila :). Po Majini zaslugi, pa tega nisem                                                                             storila. Hvala Maja!

 

 

 

 

 

 

 

**NASLEDNJI DAN PO MICRONEEDLINGU :

Ko sem se zjutraj zbudila, je bila moja koža še vedno občutljiva, rdečica še ni izginila. Med umivanjem obraza sem opazila, da je moja povrhnjica drugačna - postala je bolj čvrsta ter serum in krema sta se hitreje vpila. Kot bi se nekaj odprlo na morjem obrazu in hkrati učvrstilo.

Prvi nanos seruma Dr.E.Voss deep lift q10 je v nekaj sekundah posrkalo, prav tako Dr.E.Voss Lia C6 dnevne kreme. Ko sem šla ven, sem si na obraz nanaesla tudi kremo s SPF (jaz uporabljam kar 50), pa je bilo ok :).

Zvečer me je čakala romantična večerja, zato sem si na obraz nanaesla malo BB kreme, ki je vso rdečico popolnoma skrila. 💆‍♀️

Dva dni po microneedlingom pa je rdečica popolnoma izginila :), ostala pa je črvrsta povrhnjica. Malo manj so bile vidne tudi gubice, a glede na to, da so bile kar precej globoke, niti nisem pričakovala, da jih že po prvem tretmaju ne bo.

Zato že komaj čakam drugi tretma, torej vam sporočim že čez 14 dni... 🧡🧡🧡

 

pred_microneedlingom.jpg
maska_za_pomiritev.jpg
po_microneedlingu.jpg
bottom of page